Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökt laxmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rökt regnbågsöring mixas med yoghurt, färska örter och citron till en smakrik och läcker mousse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta av huvud, stjärt och skinn på fisken och släng. Ta av köttet från benen och bryn i bitar, släng benen. Du bör få cirka 300 g fiskkött.
  2. Lätt fiskköttet i en mixer eller matberedare. Tillsätt margarin, yoghurt, gräslök, persilja och citronsaft och mixa till en slät smet. Smaka av med flingsalt och svartpeppar.
  3. Skeda upp i fyra serveringsskållar, eller en stor skål, och ställ kallt minst tre timmar. Servera moussen tillsammans med smörgåskex.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.