Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökt sik med färskost och syrad kål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Gör en 10%-ig rimningslag, d.v.s. 1 dl salt till 1 l vatten. Lägg filéerna i lagen ca 30 minuter. Rök dem sedan ca 6 minuter i en aburök. Koka ett oöppnat filmjölkspaket i vatten ca 45 minuter eller kör paketet i diskmaskinen motsvarande tid. Sila av vasslen genom silduk och smaksätt ”osten” med salt, peppar, citronsaft och gärna lite ängssyra. Strimla kålen fint och fräs den i lite smör. Tillsätt en msk honung och lite äppelcidervinäger. Smaksätt med salt, peppar och kummin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.