Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rönnbärs marmelad

 
  • Serverar: 1-3 portioner
Skriv ut

mycket gott på nyrostad brödskiva till en kopp tea

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj bären. Lägg dem i en stor gryta häll på vattnet. Koka under lock tills bären är väl mosade, rör om då och då så det inte bränns vid i bottnen.
  2. Passera massan medans den är varm . Häll tillbaks passerade moset i grytan och koka 15 min till .
  3. Tillsätt sockret och låt marmeladen koka långsamt under omrörning tills den blir tjock och simmig .
  4. Häll upp marmeladen på varma burkar och sätt på lock . Förvara på kall plats .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.