Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rönnbärsgelé med äpple

(3 kommentarer)  
Skriv ut

En underbar rönnbärsgelé till höstens vilträtter och stekar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rönnbär och äpplen i vattnet under lock på svag värme tills bären spricker sönder och äppelbitarna mjuknat.
  2. Låt självrinna i saftsil. Mät saften. Koka upp och låt koka 5 minuter. Lyft från värmen och ös i sockret.
  3. När sockret löst sig koks saften upp igen utan att röra om. Låt koka 15 minuter. Pröva gelén genom att droppa lite på ett fat och låta stå någon minut. Dra ett streck genom gelén. Om strecket går ihop, låt koka lite till och gör sedan om provet. Om strecket blir kvar är gelén klar. Häll på burk.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • ingegerdb 15 september 2008

    Hur länge skall man koka rönnbären och äpplena under lock?

  • ingegerdb 16 september 2008

    Tack för att du svarace mig i gästboken! Gelén blev superb! Konsistenes blev verkligen jättebra utan att man behövde ha någon Certo i. Mycket gelé blev det också. Tack för receptet!

  • vilhelmina 22 augusti 2009

    Undrar om man ska frysa bären innan för att få dem sötare? Vad är sötrönn? Är det en förädlad form som bara finns som odlad? Skall prova nu i höst att göra egen r-gelé. Vilhelmina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.