Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rönnbärsparfait

(1 kommentar)  
  • Tid: 8 timmar 30 minuter
Skriv ut

Denna parfat kom på tredje plats i en tävling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka rönnbären mjuka i lite vatten. Passera och spar 1 msk av skalen som finns kvar i silen. Vispa socker och äggulor lätt och sjud blandningen i vattenbad under fortsatt vispning, helst med elvisp. När det börjar tjockna tillsätts konjaken skvättvis under fortsatt vispning tills allt är ljust och pösigt. Ta kastrullen från värmen och låt äggtoddyn svalna. Blanda ner skalen i rönnbärsmoset. Frys blandningen i minst 8 timmar i en täckt form.
  2. Doppa formen i hett vatten, stjälp upp på fat och dekorera med mandelspån.

Kommentarer (1)

  • mfo2 22 september 2011

    Har inte provat ännu men receptet lämnar läsaren att själv avsluta korrekt. Man måste väl blanda bärmoset med skalen i den avsvalnade toddyn och vispa grädden lagom hårt och sedan blanda alltsammans för frysning? Det är frestande att prova och då tar jag calvados i stället för cognac, den är ju gjord på samma sätt fast med äpplen som bas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.