Denna parfat kom på tredje plats i en tävling.
Instruktioner
- Koka rönnbären mjuka i lite vatten. Passera och spar 1 msk av skalen som finns kvar i silen. Vispa socker och äggulor lätt och sjud blandningen i vattenbad under fortsatt vispning, helst med elvisp. När det börjar tjockna tillsätts konjaken skvättvis under fortsatt vispning tills allt är ljust och pösigt. Ta kastrullen från värmen och låt äggtoddyn svalna. Blanda ner skalen i rönnbärsmoset. Frys blandningen i minst 8 timmar i en täckt form.
- Doppa formen i hett vatten, stjälp upp på fat och dekorera med mandelspån.
Publicerat den
25 mars 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Har inte provat ännu men receptet lämnar läsaren att själv avsluta korrekt. Man måste väl blanda bärmoset med skalen i den avsvalnade toddyn och vispa grädden lagom hårt och sedan blanda alltsammans för frysning? Det är frestande att prova och då tar jag calvados i stället för cognac, den är ju gjord på samma sätt fast med äpplen som bas.