Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rönnbärssylt sylt

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Sylt med rönnbär smakar som rönnbärsgele men är lätt att koka själv. Hemgjord rönnbärssylt är gott som tillbehör till stek likt rönnbärsgele men också till dessert, pannkakor, plättar mm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa bären och skölj dem väl. Frys dem några timmar om de inte varit frostbitna.
  2. Lägg rönnbären tillsammans med socker och vatten i en stor kastrull och koka ihop i ca 10 minuter på medelvärme.
  3. Skumma bort ev. skum på rönnbärssylten med en slev.
  4. Ös upp rönnbärssylten på rena burkar och förslut dem direkt. Rönnbärssylten förvaras svalt. Öppnad burk förvarar du i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.