Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rösti av potatis och selleri

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En annorlunda men god variation!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Här är ingredienserna räknade i gram för det blir lättare så då rotfrukter är så olika i storleken.
  2. Skala och riv potatisen. på grov råkostskiva. Skala och riv även rotsellerin. Blanda potatis, selleri, eventuellt fänkålsfrö, salt och peppar i en skål.
  3. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Lägg i de rivna rotsakerna, när matfettet börjar bubbla. Pressa inte ihop strimlorna. Stek på måttlig värme ca 10 minuter. Skaka försiktigt då och då, så att rätten inte fastnar i bottnen. Vänd med hjälp av platt lock eller tallrik. Lägg i lite mer av olja/smör och stek den andra sidan ytterligare tio minuter eller tills den är brun och frasig och innanmätet mjukt.
  4. Skär röstin i "tårtbitar" och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.