Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rofans vardagsbröd

 
Skriv ut

Ett gott, saftigt och ovanligt hållbart bröd.

Ingredienser

Instruktioner

Mät upp rågmjöl, linfrön, kli, solrosfrö och salt i en bunke. Slå över 5 dl kokhett vatten och rör om. Låt stå 1-2 timmar. Rör sedan ut jästen i ljummet vatten och blanda ner i bunken. Tillsätt den första mängden vetemjöl. Arbeta ihop degen och låt den jäsa med en handduk över bunken 1 timme. Strö ut 2 dl vetemjöl på bakbordet och tippa ut den jästa degen. Knåda igenom degen med lätta tag och mjölade händer. Forma degen till en tjock rulle och lägg den på pappersklädd plåt. Jäs ca 30 minuter. Pensla det utbakade brödet med uppvispat ägg och strö sedan över 4-5 msk sesamfrön eller solroskärnor. Grädda först brödet i 250 grader i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 150 och grädda ytterligare 25-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.