Allt-i-ett-lådor är så praktiska! Här är en god gratäng med potatis, grönsaker och älgskav.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skiva potatis, morötter och palsternackor. Ansa och skiva purjon. Lägg i en smord ugnssäker form.
- Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Häll på grädden.Ställ in i ugnen.
- Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Bryn älgskav svamp och vitlök i 1 msk smör.
- Tillsätt tomatpurén och lår bryna med på slutet. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Ta ut gratängen efter 35 minuter. Lägg älgskavsröran i en rad i mitten av formen. Strö över osten
- Ställ in i ugnen ytterligare 20 minuter (täck ev med folie de sista 10 minuterna om ytan får för mycket färg).
- Ta ut formen och strö krossad rosépeppar över.
Publicerat den
10 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott , mina gäster var väldigt nöjda!
Helt perfekt. Blev mycket uppskattad av gästerna och husfolket. Plus för att det var så enkelt att tillaga, skippade rosépepparn dock.