Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rogers grillade havskatt med citronsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lätt rätt som är enkel att tillaga på utgrillen.

Ingredienser

Instruktioner

Skär havskattsfiléerna i två delar om de är långa. Pensla på grilloljan (med vitlök). Mal på lite vitpeppar. Grilla ganska hett i ca 2-3 min på varje sida. Salta under grillningen.Citronsås: Skala 2 citroner och försök få med bara yttersta skiktet med en potatisskalare. Koka skalen i vatten i ca 3 minuter. Finhacka skalen och tillsätt en fiskbuljongtärning, sften av 1 citron en liten burk crème fraiche (kokbar), 2 dl mjölk. Koka i några minuter. Lägg i det färska vitlöksgräset, som även kan bytas ut mot dill eller gräslök. Smaka av med salt och vitpeppar. Severa med ris eller kokt potatis och gärna wokade grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miramamman 17 juli 2013

    Tack för ett bra recept. Riktigt god fiskrätt, vi hade ingen grillolja med vitlök men gjorde en egen med vitlök och chili. Och såsen var fantastiskt fin, den funkade även till citronmarinerad kyckling.:-) full pott av alla gästerna!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.