Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rolands kanelbullar

(30 kommentarer)  
Rolands kanelbullar Rolands kanelbullar
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Roland Andréasson var bagare på Juvel, som nu tyvärr är nerlagt. Men jag fick komma dit en dag och baka med honom!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i den fingervarma mjölken. Tillsätt matfett, sirap, salt, vetemjöl special, kardemumma samt nästan allt vetemjöl. Arbeta degen 9 min i matberedaren. Jäs till dubbel storlek.
  2. Tag upp degen och dela den i 2 bitar som kavlas ut till en rektangel. Bred på den ihoprörda kanelfyllningen. Skär ca 3 cm breda bitar. Ställ dem på plåten och låt jäsa 30-40 minuter. Pensla och strö på rikligt med pärlsocker. Grädda i 220-230 grader 8-10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (30)

  • PinkLadie 25 juni 2008

    Mycket smak! Trevligt med exakta mängder till fyllningen. Berättade han varför det ska vara vatten till penslingen? Eftersom jag bytte lite av mjölet mot graham, så får du ingen bild av mej, för det blir ingen rättvis bild av ditt recept.

  • Lindanemon 25 juni 2008

    Vatten används i penslingen för att dryga ut ägget, så att ett ägg räcker till alla bullarna. Nästa gång jag bakar, kommer jag att ta kort ock lägga in.

  • Viooola 10 oktober 2008

    Bakade dom i dag, supergoda och riktigt smarrigt med grädde och va smart att dryga ut ägget med vatten, det blev ju precis lika bra ändå. Tack för ett bra recept.

  • Viooola 10 oktober 2008

    Fel av mig, jag blandade ihop två recept som jag skulle kommentera, det var inte grädde i utan vetemjöl special och det är ju annorlunda men jag förstår att det är därför bullarna blev höga och fina. Dom blev i alla fall kanonbra.

  • kattis63 28 oktober 2008

    Otroligt goda bullar! Tack igen för receptet/Katarina

  • sseheha 8 februari 2009

    Jättegoda! Bytte dock ut 1 1/2 dl av mjölken mot grädde.

  • dorthe63 28 februari 2010

    prova en tsk hjorthornssalt samt ett ägg i degen då ska ni se på BULLAR

  • anak1976 1 mars 2010

    Supergoda kanelbullar. Använde degelvispen på samma minuter. Blev fluffiga o smarriga! :-)

  • inm 3 mars 2010

    Hej! Har ännu inte testat bullreceptet, men hittade ett smärre fel. Du glömde tala om att degen skall rullas ihop till en rulle innan den skärs i bitar. Hälsningar Inger

  • fi_deli 5 mars 2010

    Nu har jag minsann fått se (och smaka) på andra bullar! Ljuvliga, tack för receptet!

  • ingemart 19 mars 2010

    Nu har jag bakat dessa buller opch dom blev kanongoda jag ger högsta betyg

  • cissi1974 6 april 2010

    Kanongoda bullar! Nytt favvo-recept! :) En kommentar till tidigare inlägg: Brukar det inte vara standard att man rullar i hop degen innan man skär bitarna?! Jag har då aldrig gjort något annat.....

  • pamme 2 juli 2010

    Tack för ett jätte gott recept!Jag ger nog en femma ;0)

  • bajsunge 6 juli 2010

    Tack för detta! Supersmarriga, dock använde jag ljus sirap istället för vit men det funka så bra så :) Får en 5a!

  • mep 28 juli 2010

    Äntligen har det blivit av att baka Rolands kanelbullar. Jättegoda och lättgjorda.Rekommenderas. Kan inte tänka mig att gå tillbaka till mitt tidigare recept. Tusen tack! Hälsningar Marianne

  • Ellysdotter 10 december 2010

    HEJ ! Tusen tack för ett bra recept. Jag bakade saffransbullar, med smörkräm & vanilj. Gjorde dem lite mindre. Fick ut 55 bullar. Skall baka kanelbullar nästa gång. En klar 5:a MVH

  • cissihall 16 juni 2011

    Supergoda och saftiga bullar! Vill inte baka efter något annat recept efter att ha gjort dessa :)

  • Mikaela1985 24 juni 2011

    Otroligt goda bullar! Riktigt bra recept, tack. Mina bullar fick lite extra kanelfyllning :)

  • pihal 4 oktober 2011

    Bakade dessa kanelbullar idag , har aldrig fått så bra och goda bullar förut, visserligen bakade jag dem på manitoba cream , detta recept kommer jag verkligen att vårda ömt, en klar femma i betyg. Tack för ett bra recept.

  • NinD 7 december 2011

    varför ska man använda vatten til penslingen om jag fâr frâga???? intressant. Och jag befinner mig i tyskland, har ingen vit baksirap, vad ska jag ta annars????

  • solvik207 3 januari 2012

    Helt underbara

  • jessicalindgreen 12 mars 2012

    Ska det vara smält smör till fyllningen?????

  • Marita 15 mars 2012

    Ett riktigt bra recept på bulldeg, lätt att göra med, och dessutom blev dem goda. Tack!

  • Lindanemon 15 mars 2012

    Nej, det ska inte vara smält smör till fyllningen. Låt det bli rumsvarmt, så går det lätt att blanda ihop fyllningen.

  • kayra 28 april 2012

    vilka STORA bullar det blev!Gott en 4.a från mig

  • mkml 4 oktober 2012

    Gjorde dessa idag och de är riktigt goda men nästa gång kommer jag nog dubbla kanelen för det blev inte så mycke smak men själva bullen är saftig och fin. Kommer helt klart använda mig av detta recept fler gånger.

  • Clay 5 oktober 2012

    Super recept på bullar, de bästa som jag gjort! Brukar testa nya recept när jag står i köket, men har hittat ett nu som jag kommer använda mig många gånger av. Klar 5:a =)

  • Lindanemon 7 oktober 2012

    Tack Clay! :-)

  • lindakh 8 november 2012

    Toppen

  • eva_jonte 5 oktober 2013

    Vilka bullar!! Vilket recept! Ljuvliga bullar blev det! En som jag bjöd sa att det var den godaste bullen hon ätit i hela sitt liv :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.