Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rolands strömmingsburgare med räkröra

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Ett lite annorlunda sätt att äta strömming på men OJ så gott. Nu är det ju inte alla som gillar strömming, exempelvis min man, därför har jag gjort den här med makrill också, det går lika bra! Äter jag själv kör jag med strömming.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål. Vänd ner de skalade räkorna. Blanda i det hårdkokta, hackade ägget och röd- och gräslöken. Smaka av med Kalles kaviar.
  2. Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort stjärtfenan. Salta fisken, vik ihop filéerna och vänd dem i vetemjölet.
  3. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i fiskfiléerna och stek dem 2-3 minuter på varje sida. Lägg den nystekta fisken i ett ituskuret rostat hamburgerbröd tillsammans äed räkröran, gurkskivor och rödlöksringar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.