Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rom-russin havrekakor med vit choklad

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Halvhårda kakor med romlagda russin och vit cholkad. Hade hallonrom, Montegua Bay -Rasby with rum.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg/marinera russinen i romen kvällen före bakningen.(tryck ner russinen så alla får vätska på sig)
  2. Lägg ugnen på 200 grader.
  3. Rör smör o socker med gaffel.
  4. Rör i ägget och vaniljessensen.
  5. Blanda ner harvregryn, mjöl, bakpulver och sedan choklad och russinen tillsammans med vätskan som är kvar. Ha ev. mer havremjöl om det blir för löst.
  6. Lägg en stor, rund matsked varje muffinsform. Eller gör runda bollar och lägg på plåten samt platta till något.
  7. Platta till något.
  8. Grädda 13-14 min och stäng av ugnen. Låt eftergräddas i 5 min i ugnen. Ta ut och låt svala.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.