Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rom - russinkaka

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Också en helt suveränt god kaka som är tillåten även för diabetiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rund form 22 cm i diameter med hål, typ sockerkaksform
  2. Blötlägg russinen i rom eller rom-essensen i 30 minuter. Smula jästen i en skål och häll i mjölk. Blanda ordentligt.
  3. Tillsätt mjöl, lättströ, rivet citronskal och ägg. Rör om till en fin och jämn smet. Blanda i russin och mandelhack.
  4. Smörj formen och häll i smeten. Täck med en duk och låt jäsa till dubbel storlek på ett varmt ställe.
  5. Sätt ugnen på 200º och grädda kakan i ca 35 minuter. Låt kakan svalna innan du vänder på formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.