Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romanescosås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En spansk sås som är urläcker till grillad lök, grillat kött eller fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna och kärna ur dem med en sked. Lägg tomaterna, med skalsidan neråt, i en ugnsfast form.
  2. Krossa vitlöksklyftorna, dela lite på dem och fördela dem därefter över tomaterna tillsammans med chilin. Ringla över olivolja och strö på salt. Sätt in formen mitt i ugnen och rosta i ca 25 minuter eller tills tomaterna börjar få lite färg och ser "torkade" ut.
  3. Rosta under tiden mandeln och hasselnötter i en torr stekpanna tills de börjar få färg.
  4. Mixa samman de rostade tomaterna (inklusive olja, vitlök och chili) tillsammans med nötterna i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt vinäger och rödvin samt en nypa socker. Tillsätt olivoljan droppvis och fortsätt mixa tills såsen fått en krämig konsistens.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.