Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romflamberade körsbär och fikonkompott

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna dessert bjuder på intensiv chokladsmak och fruktig kompott. De små yoghurtklickarna friskar upp med syrlig apelsin

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladpastej: Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Vispa äggvitan till fast skum. Blanda ned honungen i den smälta chokladen och vänd ned äggvitan försiktigt. Häll över smeten i en form, klädd med plastfolie och låt stelna i kyl.
  2. Fikonkompott: Skär fikonen i grova skivor, kärna ur körsbären och lägg i kastrull. Riv skalet på apelsinen och spara i liten skål. Pressa apelsinen och häll juicen över frukten. Värm försiktigt på svag värme. Vid servering häll i romen och flambera över värme men med avslagen fläkt.
  3. Apelsinyoghurt: Låt yoghurten rinna av över natten i kaffefilter. Lägg över i skål. Blanda ner rivet apelsinskal samt socker.
  4. Smördegspinnar: Riv skalet av citronen och panera smördegen med citronskalet och sockret. Skär smördegen i centimeterbreda remsor. Snurra remsorna till skruvar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn på 250°C.
  5. Skiva chokladpastejen och servera med kompott, apelsinyoghurt och smördegspinne.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.