Denna dessert bjuder på intensiv chokladsmak och fruktig kompott. De små yoghurtklickarna friskar upp med syrlig apelsin
Instruktioner
- Chokladpastej:
Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Vispa äggvitan till fast skum. Blanda ned honungen i den smälta chokladen och vänd ned äggvitan försiktigt. Häll över smeten i en form, klädd med plastfolie och låt stelna i kyl.
- Fikonkompott:
Skär fikonen i grova skivor, kärna ur körsbären och lägg i kastrull. Riv skalet på apelsinen och spara i liten skål. Pressa apelsinen och häll juicen över frukten. Värm försiktigt på svag värme. Vid servering häll i romen och flambera över värme men med avslagen fläkt.
- Apelsinyoghurt:
Låt yoghurten rinna av över natten i kaffefilter. Lägg över i skål. Blanda ner rivet apelsinskal samt socker.
- Smördegspinnar:
Riv skalet av citronen och panera smördegen med citronskalet och sockret. Skär smördegen i centimeterbreda remsor. Snurra remsorna till skruvar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn på 250°C.
- Skiva chokladpastejen och servera med kompott, apelsinyoghurt och smördegspinne.
Publicerat den
27 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar