Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romkulor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En vuxenvariant på chokladbollar med fyllig härlig smak från romen. Använder man mörk rom blir det allra godast.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vatten och häll det över russinen. Låt dem rinna av i en sil och torka dem. Hacka russinen fint och lägg dem i en skål. Häll på rommen. Riv chokladen fint i en skål och tillsätt florsockret. Blanda väl. Smält kokosfettet och rör ner det i chokladmassan, lite i taget. När chokladmassan börjar stelna tillsätter man russinen. Ställ i kylskåpet att några timmar. Dela massan i 20 lika stora bitar som formas till runda kulor. Rulla dem i strössel och låt dem torka på ett svalt ställe. Förvara kulorna i kylskåp i burk med lock.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bodil56 5 november 2008

    Ska göra dessa bollar till jul och ge bort. Ser jättegoda ut. Tyvärr kan jag inte göra dem på jobb.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.