- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Muffins med choklad, russin och en svag romsmak.
Instruktioner
- Börja med att blanda gula och svarta russin i en skål och hälla över rom. Blanda så att alla russin blir våta. Täck över med plastfolie och låt stå i 15 min.
Sätt ugnen på 200ºC och ställ upp 12 st muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.
Grovhacka chokladen. Jag gillar att blanda ljus och mörk choklad.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, salt, muskotnöt, socker, muscovadosocker och den hackade chokladen i en stor bunke.
I en mindre bunke, knäck ett ägg och vispa lätt. Tillsätt mjölk, matolja och romrussinblandningen och rör runt.
Häll i äggsmeten i torrblandningen och rör så att alla ingredienser blandas och inget mjöl är kvar i botten.
Fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda i 20 min.
- Går även bra att göra minimuffins. Det blir 50-60 och ska gräddas i 10 min.
Publicerat den
17 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar