Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romrussin chokladmuffins

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Muffins med choklad, russin och en svag romsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda gula och svarta russin i en skål och hälla över rom. Blanda så att alla russin blir våta. Täck över med plastfolie och låt stå i 15 min. Sätt ugnen på 200ºC och ställ upp 12 st muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Grovhacka chokladen. Jag gillar att blanda ljus och mörk choklad. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, salt, muskotnöt, socker, muscovadosocker och den hackade chokladen i en stor bunke. I en mindre bunke, knäck ett ägg och vispa lätt. Tillsätt mjölk, matolja och romrussinblandningen och rör runt. Häll i äggsmeten i torrblandningen och rör så att alla ingredienser blandas och inget mjöl är kvar i botten. Fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda i 20 min.
  2. Går även bra att göra minimuffins. Det blir 50-60 och ska gräddas i 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.