Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romrussin parfait med karamellsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Älskar du romrussin som jag? blir detta lätt en favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i romen och låt dra i ca två timmar. Vispa äggulor och florsocker pösigt, gärna med elvisp. Vispa grädden, som ska vara riktigt kall, till ett fast skum. Vänd ner grädden och de marinerade russinen med romen i äggpöset. Häll smeten i 4 portionsformar. Ställ parfaiten i frysen minst fyra timmar.
  2. Smält sockret till såsen i en stekpanna. Häll i vattnet när sockret är ljusbrunt. Låt puttra till en simmig sås och sedan kallna. Ta fram parfaiten ca fem min före servering. Doppa formarna hastigt i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett serveringsfat. Ringla över karamellsåsen och servera med frukt och bär, tex jordgubbar och carambola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.