Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romrussinparfait med stekta äpplen

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Förföriskt god parfait med smak av romdränkta russin och kokos toppas med nystekta äppelskivor. Passar även bra till ananas och apelsin

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg russinen i rom och låt dem ligga och dra i romen i cirka 12 timmar.
  2. Pensla en sockerkaksform med majsolja.
  3. Vispa grädden tills den blir toppig.
  4. Blanda äggulor och socker. Vispa blandningen fluffig. Rör ner russinen och kokosflingorna.
  5. Vänd ner grädden i äggsmeten lite åt gången. Häll blandningen i formen och ställ i frysen i minst 6 timmar.
  6. Innan servering. Skär äpplena i skivor, strö över sockret och stek dem mjuka några minuter. Servera parfaiten med de ljumna äppelskivorna.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.