Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romrussintryffel

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

En underbart god tryffel. Len och krämig tryffel med mumsiga romrussin, överdragen med mjölkchoklad. Gillar du romrussin kommer du att älska dom här.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i en skål och häll på hett vatten och låt stå i ca 5-10 minuter tills dom mjuknat lite, häll av russinen i durkslag och torka av. Grovhacka russinen och lägg i en liten skål och häll rommen över, plasta över skålen och låt stå över natten i rumstemperatur. Vänd om i dom några gånger.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar, och lägg i en skål.
  3. Koka upp grädde och muscovadosocker, rör tills allt socker har lösts upp, tillsätt smöret, och låt blandningen bli het. Häll blandningen över chokladen och rör tills all choklad har smält, massan kan bli lite grynig och hård men det gör inget, det går bort sen.
  4. Ta romrussinen och häll bort lite av den överblivna rommen ca 2 msk för annars blir tryffelmassan för lös. Häll i romrussinen i tryffelmassan och rör om ordentligt till den blir slät och blank. Ställ den sedan i kylen för att stelna tillräckligt så att du kan rulla kulor av den.
  5. Ett tips: massan är ganska kletig och kan vara svår att rulla så skölj händerna i lite kallt vatten emellanåt så går det lättare.
  6. Lägg kulorna på en bricka med bakplåtspapper, sätt in i kylen för att stelna ytterligare. Smält chokladen till garneringen och doppa kulorna i den, sen in i kylen igen. Sen är det bara att njuuta.
  7. Förvara i kyl. Tryffeln går även bra att frysa, tina dem då långsamt i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.