Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Roquefort-potatis i ugn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Tänk vad mycket gott man kan laga av potatis! Pröva denna otroligt goda roquefort-potatis som tillagas i ugnen. Servera den till rätter av kött, fisk, kyckling eller korv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, skala och skär potatisen i mycket tunna skivor. Lägg hälften av potatisen i en smord, ugnssäker form. Riv roquefortosten grovt eller mosa den med gaffel. Lägg ostmoset över potatisen i formen. Lägg resten av potatisen över osten och salta över ytan.
  2. Häll över mjölk och strö på riven ost. Klicka över litet matfett och grädda i 225° knappt 1 timme eller tills potatisen känns mjuk och rätten fått fin färg på ytan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annica1969 15 maj 2011

    Hej Wombat04! Jag och min man provar gärna nya rätter och betygsätter då på en skala från 1-10. Din potatis-, roquefortgratäng är en klar 10! Jag tog 2dl grädde 1dl mjölk och uteslöt smörklickarna. Som täckning rev jag lite västerbotten. Som sagt enkelt och SUPERGOTT!! Tack för tipset! ; ) (Serverades med stekt fläskfilé, champinjoner och cocktailtomater och en grönsallad.) M v h, Annica och Björn

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.