Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Roquefortfylld kycklingfilé inlindad i serranoskinka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Här kommer ett recept från min käre vän Tommy som jag nu delar med mig till er. Han bor i Spanien och är väldigt duktig på matlagning! Istället för vanligt ris hade jag blomkålsris då jag äter enligt LCHF. Varsågoda och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180ºC varmluft eller 200°C vanlig ugn.
  2. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med hälften av roquefortosten (50 g).
  3. Linda serranoskinkan runt de fyllda kycklingfiléerna så den blir "hel" igen. Vi använde steksnöre också för att få det att hålla ihop bättre (man kan även ta tandpetare).
  4. Stek fileérna så de får en fin yta. Under tiden tar du fram en ugnssäker form och blandar crème fraiche, grädde, resten av osten, smulad hönsbuljong, dragon, salt och peppar. Lägg sedan ner kycklingfiléerna i såsen och stek färdigt i ugnen i ca 30 min. Riv blomkålshuvudet i ett rivjärn på det grövsta. Stek i rikligt med smör (blomkål drar åt sig ganska mycket). Sedan kryddar du med salt, peppar och smular ner hönsbuljongtärningen. Skär sockerärtorna i mindre bitar och vänd ner i blomkålsriset. Vispa igenom såsen lite och servera sedan rätten med en trevlig sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • vallero 25 augusti 2011

    Detta ska jag testa! Men receptet glömmer att nämna vad man gör med resten av osten... Jag antar att det ska i såsen? /Anders

  • Karin_T 27 augusti 2011

    Självklart! Det glömde jag att skriva :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.