Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 35-40 portioner
Skriv ut

Saftiga festkakor som håller länge! Långpannekaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en form, ca 30 till 40 centimeter (en ugnsplåt) och häll i lite mannagryn som täcker smöret.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smöret och vatten.
  3. Blanda mjölet, vaniljsockret och bakpulvret tillsammans och vänd ner i smeten.
  4. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter i 175 grader. Stjälp upp kakan.
  5. Garnering: Smält smöret och blanda med florsocker. Späd eventuellt med lite vatten.
  6. Bred ut kristyret över kakan med en slickepott. Dela kakan.
  7. Servera!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Corellis 4 augusti 2008

    Gott och lättbakat! Hittade tyvärr inget florsocker med jordgubbssmak i min affär, men det fick bra med chokladsmak också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.