Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosa Laxbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väldigt god fiskrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort skinnet och bena ur laxfilen. Skär fisken i tärningar och lägg dem i matberedare eller mixer. Skölj strimla och tillsätt purjolöken i mixern.
  2. Blanda ner ägg, kesella, maizena, dill, dragon, salt och svartpeppar. Mixa till en slät jämn smet.
  3. Forma äggstora bullar med hjälp av en matsked och fuktad hand. Stek dem runt om i 4-6 minuter. Ta upp dem.
  4. Häll vatten och crème fraiche i stekpannan. Smaksätt med hummerfond och dill. Låt såsen koka ihop så att den blir en aning krämig. Smaksätt med salt och peppar om det behövs. Lägg fiskbullarna i såsen.
  5. Servera gärna med citronklyftor, en ljummen krispig sallad gjord på lättfrästa haricots verts, skärbönor och röd paprika,samt en fräsch vinägrett till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Irean 18 december 2008

    Otroligt goda laxbullar, alla i familjen älskade dom :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.