- Serverar: 36 portioner
- Tid: 1 dag
Skriv ut
Färga marshmallowsen i vilken färg du vill.
Instruktioner
- Lägg aluminiumfolie i en rektangulär form ca 20x30 cm. Vispa strösocker och vatten med elvisp i tre minuter i en stor skål. Blanda gelatinet med vatten i en liten skål. Ställ gelatinskålen i vattenbad (ej kokande vatten) och rör tills gelatinet lösts upp. Häll det i sockerblandningen och vispa tio minuter med elvisp, tills blandningen är tjock och vit. Tillsätt vaniljessensen och karamellfärgen och vispa tills allt är väl blandat. Häll blandningen i formen och bred ut i ett jämt lager. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur över natten.
- Stjälp upp marshmallowskakan, dra bort folien och skär i fyrkanter. Häll florsockret i en två-liters fryspåse och lägg i några marshmallowsbitar åt gången och skaka så att florsockret täcker bitarna. Förvara i en lufttät burk på ett svalt, mörkt ställe upp till en vecka.
Publicerat den
23 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar