Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosa minimaränger

(1 kommentar)  
 • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Här kommer ett recept som funkar till både stora, mellan och mini maränger, bara ändra tyllen på spritsen och anpassa tiden i ugnen. I detta recept vispas smeten ihop över ett vattenbad, inget krångligt dock, vispa gör man ju ändå. Men lite längre tid tar det, men resultatet blir en fast, fluffig, lätt spritsad och otroligt glansig maräng smet.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 95 grader. Häll upp cirka en halv liter vatten i en kastrull och värm upp på spisen.
 2. Under tiden vattnet blir varmt, häll ner äggvitorna och strösockret i en stor värmetålig vispskål. Ställ skålen på kastrullen och sänk värmen på plattan till medel värme, vattnet ska inte stormkoka.
 3. Vispa med en elvisp på ganska låg hastighet till en början, när smeten börjar bli helt vit så är det dags att gasa upp till max hastighet. Vispa i cirka 8-10 minuter, smeten ska bli seg, fluffig och glansig.
 4. Ta sedan av skålen av värmen och ställ den på en handduk på köksbänken och vispa ytterliggare 5-10 minuter tills smeten är helt sval.
 5. Tillsätt hushållsfärgen och vänd ner med en slickepott, om man vill kan man vända lätt för en marmorerad effekt. Tillsätt gärna mer färg om starkare nyans önskas.
 6. Fyll en sprits med smeten och spritsa ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper, det går också bra att klicka ut smeten med 2 skedar om man saknar en sprits. Marängerna flyter inte ut så mycket, så det går bra att sätta dom ganska tätt.
 7. Sätt in plåtarna i ugnen, det går bra att baka flera plåtar i taget, undvik dock att sätta den översta plåten för högt upp om man vill behålla den fina pastellfärgen. Vid högre temperaturer så kan marängerna få en ljust gul nyans.
 8. Baka medelstora maränger i cirka 45 minuter, lämna luckan lite på glänt under hela baktiden. Små maränger tar mellan 20-30 minuter och stora runt 60-70 minuter.
 9. Stäng av värmen men låt gärna marängerna svalna i ugnen med luckan på glänt. Lägg över marängerna i en lufttät burk eller påse tills det är dags att äta dom.

Liknande recept

Kommentarer (1)

 • mabe1 12 oktober 2014

  Hur många minimaränger blir det ungefär av detta recept? :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.