En saftig och god sockerkaka med rosa glasyr!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en och en under kraftig vispning.
Blanda samman mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten växelvis med mjölken.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Ta undan ca 1/3 av smeten i en annan skål. Tillsätt florsocker och några droppar karamellfärg.
- Häll lite av den ljusa smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1½ liter. Tillsätt den rosa smeten och täck med resterande ljus smet. Drag med en gaffel i smeten så att kakan blir mönstrad.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna.
- Rör ut florsockret med vatten till en jämn smet. Bred det över kakan och garnera med jordgubbar och citronmeliss.
- Kakan går bra att frysa utan sin garnering.
Publicerat den
29 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur många grader på ugnen ? :S