Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosastekt lammytterfilé med örtkryddade ungsbakade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tips till påsk middagen. Lättlagad "finrätt" som fyller köket med härliga dofter av vitlök och timjan.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 200 grader. Tvätta potatisen. Skala vitlöksklyftorna. Lägg potatis, vitlöksklyftor, tomater och timjankvistar i en ugnssäker form. Salta och peppra. Ringla över smör-&rapsolja och ställ in i mitten av ugnen. Bryn filén i smör-&rapsolja, salta och peppra. Lägg filén ovanpå grönsakerna och stek färdigt i ugnen till köttets innertemperatur är 60º, ca 15 min. Ta ut köttet, vira in det i smörpapper och låt vila tills grönsakerna är klara, ca 20 min. Värm crème fraiche. Skiva köttet och servera med crème fraiche och grönsaker

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.