Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosenbröd

 
Skriv ut

Perfekt till lätt skinklåda

Ingredienser

Instruktioner

Det kalla smöret finfördelas i mjölet. Den ljumma mjölken och jästen utrörd med salt och socker tillsättes. Degen blandas väl och upplägges på bakbrodet samt arbetas blank och smidig. Den utbakas till runda bullar vilka läggas på smord plåt. På varje bulle skäres ett djupt kors. Får stå övertäckta och sakta jäsa upp. Penslas med ägg eller vatten, beströs med vallmofrö och gräddas i god ugnsvärme 225-250 grader. Då de serveras klyves de mitt itu.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.