Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosenbröd

 
  • Serverar: 32 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott bröd till soppa.

Ingredienser

Instruktioner

Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader fingervarmt. Dela sönder jästen i en bakmakin Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet.. Ta i salt,socker eller sirap och nästan allt av mjölet. degen släppa kanterna. Resten av mjölet ska sparas till utbaket. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäst degen i 45 min kör runt degen i mellan åt som den inte jäser över. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Gör degen till 4 längder. Dela varje längd 1 8 bitar och forma runda bullar. Lägg dem på pålåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Pänsla dom med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugneng i 8-10 min. 225 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.