Goda och lite annorlunda rosenbröd, goda tillbehör på buffén.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt det bli fingervarmt.
- Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite av degvätskan. Tillsätt resten av mjölk, salt och strösocker. Tillsätt mjölet.
- Knåda degen ordentligt och låt jäsa under bakduk ca 30 min eller till dubbel storlek. Knåda degen med lite mjöl och dela den i 2 delar.
- Rulla ut varje del till en ca 30 cm lång längd. Skär varje längd i ca 15 bitar och rulla dem till runda bollar.
- Klipp ett kryss i varje boll med en sax och låt jäsa ca 15 minuter.
- Hacka pumpafrön grovt och blanda med flingsalt. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över pumpafrön och flingsalt.
- Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt bröden svalna på plåten.
Publicerat den
30 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar