Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosenfettuccini!

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En italiensk rätt i romantikens tecken! Receptet är bara beräknat till två personer. Har själv inte provat det, men skall, så fort mina rosor slår ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Försök få nyplockade rosor som inte är besprutade, om möjligt rosafärgade. Ta loss kronbladen, gör ren dem med en ren och fuktig trasa. Lägg undan några vackra rosenblad till dekoration och gärna några några rosenknoppar också. Skär rosenbladen i strimlor.
  2. Koka upp vattnet till fettuccinin, ca 2 liter, med salt.
  3. Under tiden, skär skinkan i små fyrkanter. Smält smöret i en stor stekpanna ihop med olivoljan. Stek skinkbitarna lätt och häll på grädden. Rör om väl och låt det koka upp, sänk värmen. Peppra och salta efter smak och lägg i de strimlade rosenbladen. Låt såsen tjockna något.
  4. Under tiden, koka fettuccinin enligt förpackningen. När den är färdigkokt, sköljs den och låt den rinna av något. Häll fettuccinin i stekpannan med såsen, blanda väl. Häll upp i en serveringsskål, dekorera med de undanlagda rosenbladen och ev rosenknoppar.
  5. Tips: Kan serveras med riven pamesanost. Fettuccini är att föredra, men för att följa romantikens anda kan även farfalle (pastafjärilar) användas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.