Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosengelé

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Perfekt att ge bort. Brukar bli uppskattat av den som får ta emot!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda i en gryta rosenblad och vatten. Koka 10 minuter. Sila från bladen.
  2. Blanda "rosensaften" med pressad citronsaft och socker. Koka 2-3 minuter.
  3. Rör ner fruktpektinet, (Certon), och stormkoka 1 minut.
  4. Skumma och häll upp gelét på varma geléglas. Paraffinera och sätt på lock eller bind över.
  5. Tips: I stället för Certo kan annat pektinpreparat användas. Följ då förpackningens anvisningar.
  6. Lycka till!

Kommentarer (3)

  • GunsanL 21 juli 2008

    Har just testad ditt recept. Väldigt gott och väldigt enkelt att göra så jag kommer att göra mera men jag har en fråga: Kan man plocka rosblad och spara dem någon/några dagar eller måste de vara färska? Har inte så många rosor..... GunsanL

  • zonale 30 juli 2008

    Så enkelt men känns så exklusivt. Full pott!! Blandade röda och rosa blomblad.

  • lindepi 2 juli 2009

    Jag gjorde som det stod i receptet, men gele´n stelnade inte. Kan man koka upp igen och hälla i mer fruktpektin? MVH Lindepi

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.