Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosenmunnar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

En riktig julkaka är detta med sina röda bär. Lika god året runt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200
  2. 1. Blanda samman mjöl, socker, vaniljsocker, citronskal och apelsinskal och- saft. 2. Tillsätt matfett och äggula. Arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila en stund. 3. Rulla ut degen till längder. Skär ca 40 lika stora bitar. Forma runda kulor. 4. Doppa kulorna först i uppvispad äggvita och sedan i nöt- eller mandelhack. 5. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar. Tryck ner 1/2 cocktailbär i varje kaka. 6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills de har lite färg och känns torra. Går att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • suechi 10 juli 2008

    Toppen goda .. och körsbären gör succe på toppen och ger en annorlunda syrlig smak .. tillsätt gärna lite apelsin likör ( Curasao, Cuentreu, ) 1 eller 2 msk det blir prycket på iet on det blir för löss tillsätt lite mer vetemjöl och socker bara lite ... ñam .. ñam..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.