Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosépepparbiff med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Få såser smakar bättre till kött än denna ljuvliga svamp- och rödvinssås. Servera med en saftig biff och massor av grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör iordning en utegrill eller använd elgrillen. Gnid in grillgallret med olja, salta och peppra köttet och grilla köttet 10 cm från glöden 4-5 minuter eller till önskad genomstekning.
  2. Hetta under tiden upp matfettet i en stekgryta. Ansa och skiva champinjonerna. Finhacka löken. Fräs upp svamp och lök i matfettet ca 2 minuter tills de har fått en gyllenbrun färg. Strö över mjölet. Ta grytan från värmen. Späd gradvis med rött vin och buljong. Låt det koka upp och rör ner pepparkornen.
  3. Sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt 5 minuter under omrörning tills den har tjocknat.
  4. Lägg biffarna på ett uppvärmt serveringsfat och häll lite av såsen över. Servera resten av såsen vid sidan om. Bjud gärna på nykokt potatis och grönsaker till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.