Få såser smakar bättre till kött än denna ljuvliga svamp- och rödvinssås. Servera med en saftig biff och massor av grönsaker.
Instruktioner
- Gör iordning en utegrill eller använd elgrillen. Gnid in grillgallret med olja, salta och peppra köttet och grilla köttet 10 cm från glöden 4-5 minuter eller till önskad genomstekning.
- Hetta under tiden upp matfettet i en stekgryta. Ansa och skiva champinjonerna. Finhacka löken. Fräs upp svamp och lök i matfettet ca 2 minuter tills de har fått en gyllenbrun färg. Strö över mjölet. Ta grytan från värmen. Späd gradvis med rött vin och buljong. Låt det koka upp och rör ner pepparkornen.
- Sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt 5 minuter under omrörning tills den har tjocknat.
- Lägg biffarna på ett uppvärmt serveringsfat och häll lite av såsen över. Servera resten av såsen vid sidan om. Bjud gärna på nykokt potatis och grönsaker till.
Publicerat den
3 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar