Rosépeppar ger en god smak som passar bra till färs.
Instruktioner
- Lägg nötfärsen i en skål, tillsätt potatismjöl och grädde, lite i taget. Finhacka löken, lägg den i en kastrull och slå på vattnet. Koka upp och låt koka 3 minuter. Låt kallna och blanda sedan ner allt i färsen.
- Krossa rosépeppar, tillsätt den till färsen tillsammans med salt och teriyakisås och mal peppar över. Arbeta färsen jämn och smidig och forma den till 4 större eller 8 mindre biffar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
- Bryn matfett till ljusbrun färg. Lägg i biffarna och stek dem ca 2 minuter på varje sida till fin färg. Använd medelstark värme och fyll inte stekpannan för mycket, stek hellre i två omgångar. Servera biffarna omedelbart, gärna med potatismos.
Publicerat den
4 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar