Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosépepparbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rosépeppar ger en god smak som passar bra till färs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg nötfärsen i en skål, tillsätt potatismjöl och grädde, lite i taget. Finhacka löken, lägg den i en kastrull och slå på vattnet. Koka upp och låt koka 3 minuter. Låt kallna och blanda sedan ner allt i färsen.
  2. Krossa rosépeppar, tillsätt den till färsen tillsammans med salt och teriyakisås och mal peppar över. Arbeta färsen jämn och smidig och forma den till 4 större eller 8 mindre biffar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
  3. Bryn matfett till ljusbrun färg. Lägg i biffarna och stek dem ca 2 minuter på varje sida till fin färg. Använd medelstark värme och fyll inte stekpannan för mycket, stek hellre i två omgångar. Servera biffarna omedelbart, gärna med potatismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.