Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosépepparlax med örtagårdssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rosépeppar och dill ger fin krydda till laxen. Torkad dill tål ugnsvärmen bättre än färsk och är därför bra till mat som ska ugnsstekas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Ställ kallt 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 190 grader.
  3. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform med skinnsidan neråt, pensla med rapsolja. Blanda kryddor och salt och strö över laxen. Ugnsstek ca 20 minuter tills laxen är genomstekt.
  4. Servera laxen med sås, kokt potatis och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.