Så underbart goda smakkombinationer i en och samma rätt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kyckling:
Stöt rosépepparn i en mortel och blanda med salt och peppar. Massera in kryddorna på kycklingfiléerna. Bryn dem i olivolja i en stekpanna. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen i 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader.
- Dressing:
Hacka örterna och pressa apelsinen. Blanda örterna med apelsinsaften och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
- Sallad:
Ansa och skiva broccolin och blomkålen så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Skala och skiva löken tunt. Lägg grönsakerna på ett fat.
- Kyckling:
Låt kycklingen svalna och skär den sedan i skivor. Lägg kycklingen på grönsakerna och ringla över dressingen.
- Kronärtskockskräm:
Blanda kronärtskockskrämen, lite i taget med créme fraichen och smaksätt med salt och peppar.
- Servera kycklingen med kronärtskockskrämen och blomkåls- och broccolisalladen toppad med mangolden.
Publicerat den
24 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar