Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Så underbart goda smakkombinationer i en och samma rätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kyckling: Stöt rosépepparn i en mortel och blanda med salt och peppar. Massera in kryddorna på kycklingfiléerna. Bryn dem i olivolja i en stekpanna. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen i 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader.
  3. Dressing: Hacka örterna och pressa apelsinen. Blanda örterna med apelsinsaften och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Sallad: Ansa och skiva broccolin och blomkålen så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Skala och skiva löken tunt. Lägg grönsakerna på ett fat.
  5. Kyckling: Låt kycklingen svalna och skär den sedan i skivor. Lägg kycklingen på grönsakerna och ringla över dressingen.
  6. Kronärtskockskräm: Blanda kronärtskockskrämen, lite i taget med créme fraichen och smaksätt med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med kronärtskockskrämen och blomkåls- och broccolisalladen toppad med mangolden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.