Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosies glasyrkaka i långpanna

(4 kommentarer)  
Rosies glasyrkaka i långpanna Rosies glasyrkaka i långpanna
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Glasyren innehåller både sirap och grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten. Rör ner det smälta margarinet blandat med mjölken.
  3. Häll smeten i en smord och cocosbeströdd långpanna.
  4. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
  5. Gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det smälta, får inte koka.
  6. Ta ut kakan ur ugnen och bred försiktigt över glasyren och grädda ytterligare i 10-15 minuter.
  7. Låt svalna och skär kakan i trekanter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Roggan 14 november 2010

    Äntligen hittade jag receptet! Har sökt denna länge bland mina recept men det verkar ha försvunnit. Kanongott! Toppbetyg från mig!

  • farmoringer 11 februari 2011

    Gott gott i gott gott säger jag bara....

  • Amfly80 24 september 2011

    Supergott! Älska kakan verkligen! Topp betyg från oss!

  • Pare002 26 april 2015

    Supergod! 😀

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.