Baguetten är ett traditionellt franskt bröd som gärna förknippas med ost och vin. Här är en variant som smakar och doftar härligt av rosmarin.
Instruktioner
- Värm matolja och vatten till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt degspadet och rör ut jästen i det.
- Finhacka rosmarinen. Rör ner rosmarin, salt och socker i degspadet.
- Arbeta in mjölet, lite i taget, tills degen släpper bunkens kant. Degen ska vara ganska lös. Ställ den att jäsa 30 minuter övertäckt på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp och arbeta degen blank och smidig på ett mjölat bord. Dela den i 4 lika stora bitar och rulla ut varje del tills de är lika långa som plåten.
- Lägg deglängderna på två bakpappersklädda plåtar. Skåra dem med en vass kniv. Låt längderna jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 275 grader.
- Pensla bröden med vatten och strö havssalt över. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Passa noga så att de inte bränns vid. Låt bröden svalna på galler.
Publicerat den
18 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar