Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinbaguetter

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

På ostbrickan, buffébordet, picknickfilten och lunchrasten - med en god fyllning eller smakrikt pålägg är det alltid rätt med baguette! Glutenfria

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt vatten och värm till ca 37 grader. Häll degspadet i bunken och rör tills jästen lösts upp. Finfördela rosmarinbladen i en mortel. rör ner salt, fiberhusk och rosmarin i degspadet. Arbeta in mjölmixen, men spara ca ½ dl till utbakningen. Låt jäsa 30 minuter.
  2. Arbeta ihop degen och forma till 3 längder. Skär skåror i bröden och låt jäsa 20-30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader och grädda baguetterna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.