Rosmarin och vitlök är absolut så gott med stekt lammkött. Skär gärna ett snitt så nära längs ryggbenet du kan...där du kan stoppa in lite extra kryddor...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Gnid in köttet runtom med vitlöken, krydda med salt och peppar och strö sist över örtkryddorna och lagerbladet.
- Lägg kotlettraden med köttsidan upp på ett galler över en långpanna. Slå buljongen i långpannan och stek köttet ca 45 min, tills innertemperaturen är 70-75°.
- Goda tillbehör:
Till den här rätten passar ugnsstekta tomater och potatiskaka. Tomaterna kryssas på ovansidan, beströs med salt och eventuellt lite basilika och steks i ugnen med steken 10-15 min.
Potatiskakan görs av råhyvlad potatis som varvas med salt och eventuellt vitlök i en smord ugnsform. Klicka över matfett och ställ formen under långpannan medan köttet steker. När köttet tas ut flyttas formen upp så att potatisen får fin färg. Stektid ca 35- 40 min.
Publicerat den
6 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar