Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarindoftande potatisrulle med ingefärsmarinerade kycklingspett

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lång rubrik, mycket god mat! En perfekt bjudrätt. Brukar gillas av barn också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kycklingspett: Blanda ihop marinaden. Dela varje kycklingfilé i ca tre bitar. Lägg kycklingen i marinaden i ca 30 min. Stek kycklingen runtom. Lägg in dem med potatisrullen när det är ca 10 minuter kvar på den.
  2. Potatisrulle: Värm en stekpanna. Rulla ut smördeg på papper på en plåt. Skala och hacka potatisen grovt. Pressa vitlöken, hacka rosmarin. Fräs smör, potatis och rosmarin. Stek tills den fått lite färg, rör hela tiden så att det inte packas ihop. Lägg upp röran på smörpapper. Sprid ut det på papperet och låt svalna. Fördela sedan röran i mitten på smördegen, salta. Smula över ost, rulla ihop. Pensla med smält smör. Strö över flingsalt och rosmarin. In i ugnen i ca 20 minuter, 225 grader.
  3. Blanda ihop såserna och servera dem till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.