Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinfilé med fylld potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Något jag ska prova så fort jag hinner..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här
  2. Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen i halvor.
  3. Baka den mitt i ugnen tills den är mjuk, 40-45 minuter.
  4. Bryn filén i olivolja i en het stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
  5. Skär djupa skåror i köttet med ca 1 cm mellanrum. Strimla tomatena. Lägg en tomatstrimla i varje skåra och strö över osten.
  6. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och ugnsstek bredvid potatisen de sista 15-20 min. Håll köttet varmt under folie och höj temperaturen till 250°.
  7. Gör spenatröran under tiden. Tina och pressa vattnet ur spenaten. Skala, hacka och fräs vitlöken i smör. Rör i spenaten.
  8. Gröp ur och mosa de bakade potatisarna men spara skalen.
  9. Blanda potatis, creme fraiche och spenatröran. Smaka av med salt och peppar.
  10. Fyll skalen och strö över ost. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.