Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinmarinerad fläskfilé

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Fläskfilé är alltid gott och lätt att variera - här till många gäster...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°g.
  2. Putsa filéerna fria från hinnor och bryn dem runt om i Milda i en stekpanna. Lägg sedan över köttet i ugnssäkra formar.
  3. Stek filéerna i mitten av ugnen tills innertemperaturen på köttet är 65-70°g, ca 30-40 minuter.
  4. Gör under tiden i ordning marinad 1. Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlök och malen vitpeppar. Lägg ner filéerna i marinaden och förvara kallt i ca 12 timmar. Ta upp filéerna och häll bort marinaden.
  5. Skär det gula av citronskalet i smala, smala strimlor. Bäst gör man det med ett zestejärn. Förväll citronstrimlorna i lite vatten i ½ minut. Häll av vattnet.
  6. Blanda citronskal med övriga ingredienser till marinad 2. Skiva filéerna ganska tunt och häll över marinad 2 några timmar före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.