Fläskfilé är alltid gott och lätt att variera - här till många gäster...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°g.
- Putsa filéerna fria från hinnor och bryn dem runt om i Milda i en stekpanna. Lägg sedan över köttet i ugnssäkra formar.
- Stek filéerna i mitten av ugnen tills innertemperaturen på köttet är 65-70°g, ca 30-40 minuter.
- Gör under tiden i ordning marinad 1.
Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlök och malen vitpeppar. Lägg ner filéerna i marinaden och förvara kallt i ca 12 timmar. Ta upp filéerna och häll bort marinaden.
- Skär det gula av citronskalet i smala, smala strimlor. Bäst gör man det med ett zestejärn. Förväll citronstrimlorna i lite vatten i ½ minut.
Häll av vattnet.
- Blanda citronskal med övriga ingredienser till marinad 2.
Skiva filéerna ganska tunt och häll över marinad 2 några timmar före servering.
Publicerat den
17 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar