Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinmarinerade fikon med vaniljglass

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En underbart ovanlig dessert som både är lätt och mycket uppskattad av både yngre och äldre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka den färska rosmarinen fint.
  2. Blanda alla ingredienser utom fikonen i en liten kastrull och koka upp. Sänk därefter temperaturen och låt dra 10 minuter.
  3. Ta av kastrullen från spisen och låt lagen svalna till rumstemperatur. Sila ur. (Detta kan göras upp till en dag i förväg).
  4. Skölj de färska fikonen och torka av dem. Behåll skalet på. Putsa toppen och botten lite. Halvera och placera i någon typ av kärl som du kan marinera dem i. Häll på marinaden och låt den marinera minst en timma i kylen innan servering. Kan göras en dag i förväg också.
  5. Lägg upp 2 fikonhalvor och lägg en kula glass bredvid. Häll över lite extra marinad och garnera med myntablade tex.
  6. Jag föredrar Hägendasz vanilj om jag kan hitta den. En glass helt utan konstigheter och smakar därefter (visst är den dyr men den packas hårdare än annan glass så kilopriset är inte mer).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.