Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott tillbehör till grillat...på buffén...till söndagssteken...kycklingen...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär potatisen i tunna skivor, INTE helt igenom. Potatisen ska hänga ihop i botten. Det går lättast om du lägger potatisen i en träslev och skär i potatisen tills det tar emot.
  3. Lägg potatisarna med den skivade sidan upp i en smord form. Pensla dem med smält smör och ugnsbaka i 45 min.
  4. Tag ut formen efter 30 min, pensla igen och strö över salt, peppar, rosmarin och ströbröd.
  5. Sätt in i ugnen och baka vidare i 15 min tills potatisen är mjuk inuti och gyllenbrun på ytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.