Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinrostade rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa ljuvligt doftande rotfrukter ugnsrostad med vitlök och örter och passar perfekt till kött eller fågel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en braspanna med bakplåtspapper. Skala och ansa palsternackor och majrovor. Skär palsternackorna i klyftor och majrovorna i jämnstora bitar. Plocka av bladen från rosmarin- och timjankvistarna.
  2. Lägg rotfrukter, vitlök, örter, olivolja och salt i en stor skål och blanda väl så att rotfrukterna täcks av olja.
  3. Lägg upp rotfrukterna i ett jämnt lager på en plåt och ringla över örter och olja från skålen.
  4. Ställ in braspannan i ugnen och ugnsstek grönsakerna cirka 40 minuter, vänd efter 20 minuter, tills rotfrukterna är gyllene och mjuka. Garnera med timjankvistar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.