Dessa ljuvligt doftande rotfrukter ugnsrostad med vitlök och örter och passar perfekt till kött eller fågel.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en braspanna med bakplåtspapper. Skala och ansa palsternackor och majrovor. Skär palsternackorna i klyftor och majrovorna i jämnstora bitar. Plocka av bladen från rosmarin- och timjankvistarna.
- Lägg rotfrukter, vitlök, örter, olivolja och salt i en stor skål och blanda väl så att rotfrukterna täcks av olja.
- Lägg upp rotfrukterna i ett jämnt lager på en plåt och ringla över örter och olja från skålen.
- Ställ in braspannan i ugnen och ugnsstek grönsakerna cirka 40 minuter, vänd efter 20 minuter, tills rotfrukterna är gyllene och mjuka. Garnera med timjankvistar och servera.
Publicerat den
2 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar