Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinrostade rotfrukter med skinka och honungsyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rostade rotfrukter har strykande åtgång och på hösten blandas gärna i äpplen också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatis och rotfrukter och skär dem i bitar. Blanda olja, vitlök, salt och rosmarin i långpanna.
  3. Stek först potatis och morötter i mitten av ugnen ca 15 minuter. Lägg i palsternackan och stek ytterligare 10 minuter.
  4. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i långpannan och stek allt i ytterligare 10 minuter.
  5. Smaksätt yoghurten med honung och salt.
  6. Servera rotfrukterna med skinka och sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.